
Οι συνεργάτες μας
Αλέξανδρος Τσίγκας
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc
Μέλος της Ομάδας Ειδικών Κλινικής Διατροφής Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων
O Αλέξανδρος Τσίγκας είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, από το ίδιο Πανεπιστήμιο, με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του πραγματοποίησε πρακτική άσκηση ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στα τμήματα Διατροφής των νοσοκομείων Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου απασχολήθηκε σχετικά με τη διατροφική φροντίδα ασθενών που νοσηλεύονταν ή επισκέπτονταν το Τμήμα Διατροφής. Μετά το πέρας τους, εργάσθηκε εθελοντικά στο «Λαϊκό» νοσοκομείο για την εξασφάλιση περαιτέρω εμπειρίας.

Υποστηρίζει διατροφικά ογκολογικούς ασθενείς υπό θεραπεία, άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των θεραπειών τους καθώς επίσης και άτομα με χρόνια νεφρική νόσο σε όλα τα στάδια. Παράλληλα, αναλαμβάνει τη διατροφική φροντίδα και ατόμων με άλλα χρόνια νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακή νόσος, παθήσεις του γαστρεντερικού, ηπατικές νόσους κ.ά.).
Παράλληλα, συνεργάζεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων, πραγματοποιεί εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Κλινική Διατροφή, έχει συμμετάσχει στην μετάφραση τεσσάρων κεφαλαίων του βιβλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού και συμμετέχει στη συγγραφή βιβλίου σχετικά με τη «διαιτητική διαχείριση ογκολογικού ασθενούς».
Έχοντας στόχο τη συνεχή και έγκυρη επιμόρφωση, λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες σχετικές με τη διατροφική αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση των σεμιναρίων συνεχούς επιμόρφωσης Life Long Learning (LLL), που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού και αναμένει τη διεξαγωγή των τελικών εξετάσεων με στόχο την απόκτηση του Διπλώματος Κλινικής Διατροφής.
Για να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό πατήστε εδώ
Ιωάννης Γκιουλμπασάνης
Παθολόγος – Ογκολόγος, MD, PhD
Ο Ιωάννης Γκιουλμπασάνης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1998, απέκτησε τον τίτλο ειδικότητος της Παθολογικής Ογκολογίας το 2009 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και εξειδικεύθηκε στο Τμήμα Υποστηρικτικής Αγωγής του Νοσοκομείου “Cross Cancer Institute” του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτας, στον Καναδά. Έκτοτε εργάστηκε για 4 έτη ως Επιμελητής στην Παθολογική - Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας από το 2013 ως υπεύθυνος του Τμήματος Χημειοθεραπείας της Γενικής Κλινικής Λάρισας «Ε Πατσίδης».Το 2010 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η εξειδίκευσή του αφορά την διατροφική εκτίμηση - υποστήριξη ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα. Συμμετείχε ως ερευνητής στη συγγραφή 23 δημοσιεύσεων σε διεθνή-έγκριτα περιοδικά, στην παρουσίαση ελεύθερων ανακοινώσεων σε Ελληνικά (57) και διεθνή (46) συνέδρια καθώς και στη σύνταξη (3) κεφαλαίων επιστημονικών συγγραμμάτων με συνολικά 773 παραθέσεις (citations) - οι 628 από τις οποίες την τελευταία 5ετία.
Έχει οριστεί συντονιστής του “Consensus Meeting” για την Υποστηρικτική Αγωγή στον Ογκολογικό Ασθενή υπό την αιγίδα της Εταιρίας Παθολόγων - Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ). Συμμετέχει σε ομάδες εργασίας (workshops) που διοργανώνονται από το European Palliative Care Research Center (EPCRC) που έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη πανευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για την εκτίμηση της θρέψης - υποστήριξη ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα.
Έχει προσκληθεί ως ομιλητής (invited speaker) σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια μεταξύ των οποίων το συνέδριο του Multinational Association of Supportive Care in Cancer (MASCC) και της International Society of Geriatric Oncology (SIOG). Συμμετέχει επί σειρά ετών στη διοργάνωση και εκπόνηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας (ΕΑΚΟ). Για 2 συνεχόμενες περιόδους, ανέλαβε από την European Society of Medical Oncology (ESMO) και την European CME Working Group (ECWG) την ευθύνη της προετοιμασίας των κύκλων διαδικτυακής εκπαιδευτικής ενότητας (e-module) με τίτλο “Pathophysiology and management of cancer cachexia” στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Διαδικτυακού Προγράμματος Μάθησης (e-learning program). Επίσης συμμετείχε ως εκπαιδευτής στο Μastercass Ογκολογίας που διοργανώθηκε από την European School of Oncology (ESO) με θέμα “Cachexia and Nutrition in Advanced Cancer Patients: A Multidisciplinary Approach” καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ιατρών και Νοσηλευτών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Τελέσφορος» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής και της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης.
Επιπλέον, συμμετέχει επί σειρά ετών στη διδασκαλία σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου της Αθήνας και των τμημάτων Γαστρεντερολογίας, Φαρμακολογίας και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Λάρισας καθώς και στα εκπαιδευτικά προγράμματα Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.
Από τον Αύγουστο του 2017 αποτελεί μέλος της εκδοτικής ομάδας (editorial board) του διεθνούς περιοδικού “Nutrition” και έχει διατελέσει κριτής αποδοχής επιστημονικών άρθρων (reviewer) για τα ακόλουθα επιστημονικά περιοδικά: Rejuvenation Research, Forum of Clinical Oncology, EMBO Mol Med, Br J Nutrition, BMC Journal, Nutrition and Cancer: An International Journal, Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle, European Journal of Cancer Care και BMJ of Pharmacology.
Τέλος, αποτελεί ενεργό μέλος των ακόλουθων επιστημονικών οργανώσεων-εταιριών: Της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παθολόγων Ογκολόγων (European Society of Medical Oncology, E.S.M.O.), της Εταιρίας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε.), της Εταιρίας Ιατρικής Διατροφής, της Ελληνικής Εταιρίας Γηριατρικής Ογκολογίας καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης.

Tηλ: 210 9408420 - Εσωτερικό 14 Κιν: 697 2654261